ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ (CUP) και ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και…ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ…!!!

ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΟΛΙΣ…42% ΔΗΛ. (ΧΩΡΙΣ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ») ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ…;;;

Μερικές απλές αλήθειες κόντρα σε όσα αναγράφονται περί θελήσεως του λαού της Καταλονίας σε ποσοστό 90% για ανεξαρτησία και ασφαλώς για τον βίαιο  τρόπο πού αντέδρασαν οι Αστυνομικές δυνάμεις και τούτο για να αποκτήσουν την συμπάθεια πού διακατέχει… αφελείς και ανυποψίαστους πολίτες…!!!
1ον:- Το Ισπανικό Σύνταγμα-- όπως άλλωστε όλα τα Συντάγματα του πολιτισμένου κόσμου-- δεν αναγνωρίζει δικαίωμα απόσχισης. 
Το ίδιο συμβαίνει και σε εμάς στην Ελλάδα, (αλίμονο να συνέβαινε το αντίθετο) όπως και σε όλες τις Χώρες της Ευρώπης.

2ον.- Η Ισπανία είναι μια Φιλελεύθερη Δημοκρατία με ένα έντονα αποκεντρωμένο σύστημα διακυβέρνησης έχει περισσότερους περιορισμούς από τις περισσότερες Κεντρικές Κυβερνήσεις, τόσο Συνταγματικά όσο και Οικονομικά,  και τούτο οφείλεται , ότι πέρασε από … Δικτατορία…!!!
********
3ον.- Κάθε κράτος δεσμεύεται από το Σύνταγμά του, το ίδιο και η Ισπανία και όπως όφειλε το εφάρμοσε.
       Και το σπουδαιότερο:
Οι αποφάσεις να απομακρυνθούν τα ψηφοδέλτια και να κλείσουν τα εκλογικά τμήματα εκδόθηκαν από τα Δικαστήρια και όχι από… Κυβερνητικά Διατάγματα…!!!
********
4ον. – Για να μάθουμε τώρα, ποιοι είναι αυτοί πού ζητούν…!!!
********
Η Κυβέρνηση της Καταλονίας που συνιστάται από ένα κόμμα που διαλύθηκε γρήγορα μετά από ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς της Ισπανίας, του οποίου ο εδώ και καιρό αρχηγός κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ακόμη χειρότερα αδικήματα, και που βρέθηκε να εκβιάζει εταιρίες που διαγωνίζονταν για δημόσιες συμβάσεις.

Ακόμη, η Καταλανική Κυβέρνηση στηρίζεται από μια ακροαριστερή ομάδα, την CUP, οι θέσεις και τακτικές της οποίας θυμίζουν τα πρωτο-τρομοκρατικά πολιτικά κόμματα της δεκαετίας του 1960 στην Λατινική Αμερική και την Αφρική. 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν η CUP ερχόταν ποτέ στην εξουσία, οι μη πιστοί σ’ αυτήν θα διώκονταν, όπως ακριβώς εξοντώθηκαν από τον Stalin και τους ακολούθους του οι μη σταλινικοί κομμουνιστές στη Βαρκελώνη κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο. 
Ο George Orwell έγραψε γι’ αυτό, και πιθανότατα αυτό ήταν το περιστατικό που τον απομάκρυνε για πάντα από τον κομμουνισμό.
Πρόκειται συνεπώς για ένα κίνημα που δεν είναι ούτε φιλελεύθερο, ούτε δημοκρατικό, ούτε δεσμεύεται από την δημοκρατία, και στρέφεται εναντίον μιας δημοκρατικής, φιλελεύθερης, αποκεντρωμένης κυβέρνησης που δεσμεύεται από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Σύνταγμα.
********
Η ως άνω περιγραφή με πλάγια γράμματα είναι από τον Ισπανό   Diego Zuluaga –Βασκικής καταγωγής- πού ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως επικεφαλής του τμήματος πολιτικής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τεχνολογίας του Institute of Economic Affairs και διευθυντής του Epicenter.
********
5ον. – Τι σόΪ δημοψήφισμα είναι αυτό πού συμμετέχει μόνο το 42% των εκλογέων ενώ το υπόλοιπο 60% πού το αγνόησε όπως και το 10% περίπου πού ηρωϊκά προσήλθε και το καταψήφισε σύνολο 70% το… απονομιμοποίησε…!!!
********
Εκφράζουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ τα δημοψηφίσματα τη πλειοψηφία και μόνο τη πλειοψηφία του λαού.;;;
********
Ποια Κυβέρνηση στην Ευρώπη θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι κέρδισε τις εκλογές με 42% προσέλευση εκλογέων όταν μάλιστα το 10% του 42% την έχει… καταψηφίσει.;;;
********
Στερείται πολιτικής-νομικής και ουσιαστικής νομιμοποίησης….!!!
*********
Μόνο για τους Τσιπροαριστερούς του Συριζα έχουν δίκιο οι Καταλανοί, ίσως-μιά και θα είχαν  «έτοιμες» και πρόσφατες τις δικαιολογίες-, γιατί θα τους άρεσε ένα Δημοψήφισμα καί για τη... Θράκη μας...!!!
Τέτοιοι είναι...
********
Άλλωστε αυτοί πού έκαναν το δημοψήφισμα στη Καταλονία καθ΄ εικόνα και ομοίωση των Τσιπροσυριζαίων είναι…
********
Υ.Γ. 
Μπάς και πρόλαβε κείνο το «πράμα» ο Παπαδημούλης να τους στείλει πρώτος συγχαρητήριο τηλεγράφημα…;;; 
                      ---------------------
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Πολιτική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1ki1 News Group Video