ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γενέθλια σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα. Τα πόσα κλείνει;

Γενέθλια σήμερα για τον Αλέξη Τσίπρα. Τα πόσα κλείνει;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κλείνει σήμερα τα 41 του χρόνια καθώς γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου του 1974.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νεότερος Πρωθυπουργός στην ιστορία της χώρας από το 1865 και μετά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον Μάιο του 2012. Κατέχει επίσης τη θέση ενός εκ των αντιπροέδρων του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ανέπτυξε πολιτική δράση από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια, συμμετέχοντας σε αριστερές οργανώσεις. Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με τη στήριξη του Συνασπισμού (ΣΥΝ).

Στο 5ο Συνέδριο του ΣΥΝ, τον Φεβρουάριο του 2008, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος με ποσοστό 70%. Στις εκλογές του 2009 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ως επικεφαλής του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), συμμαχικό σχήμα στο οποίο συμμετείχε ο ΣΥΝ, στην Α' Αθήνας. Ακολούθως, ανέλαβε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ .

Στις εκλογές του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε δεύτερο κόμμα και ο ίδιος κατέλαβε τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιούλιο του 2013, μετά την διάλυση του ΣΥΝ και την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, ανέλαβε πρόεδρος του κόμματος. Στις Ευρωεκλογές του 2014, παράλληλα με την προεκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα, υπήρξε υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζεί με την Μπέτυ Μπαζιάνα (απόφοιτη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών), μαζί με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχει αποκτήσει δύο γιους.

Έχει δηλώσει άθεος και δεν έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο με τη σύντροφο του ή θρησκευτική βάπτιση για τα δύο παιδιά του.

Κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας έδωσε πολιτικό όρκο, με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός της Ελλάδας που δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Πολιτική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1ki1 News Group Video