ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Βενιζέλος: Πρώτα εκλογή Προέδρου και μετά διαπραγμάτευση χρέους

Βενιζέλος: Πρώτα εκλογή Προέδρου και μετά διαπραγμάτευση χρέους

Την ελπίδα ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Συντονιστική Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.



Παράλληλα προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξει παράταση Μνημονίου γιατί δεν θα δοθεί νέο δάνειο αλλά μία μικρή τεχνική παράταση για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, ενώ υπονόησε ότι θα γίνουν αλλαγές στο νόμο για τις 100 δόσεις όσον αφορά τις επιχειρήσεις και έστειλε μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει το ΠΑΣΟΚ παράγοντας αποσταθεροποίησης μετά την εκλογή του ΠτΔ.



Ανακοίνωσε επίσης ότι η χώρα θα καταθέσει αίτημα παράτασης στο Eurogroup της 15ης Δεκεμβρίου και κατόπιν θα ψηφιστεί νόμος με τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους δανειστές.



Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι αδιαμφισβήτητα τα πρώτα βλαστάρια της ανάπτυξης στην χώρα και τόνισε απευθυνόμενος κυρίως προς τους δανειστές ότι «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει μέτρα που σκοτώνουν την ανάπτυξη».



Σημείωσε ότι οι εταίροι βοήθησαν την χώρα με το κούρεμα του δημοσίου χρέους το 2012. «Σήμερα η διαπραγμάτευση γίνεται σε δύο επίπεδα», είπε ο κ. Βενιζέλος: «Για την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος αλλά και για το καθεστώς της επόμενης μέρας όπου προκρίνεται η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης».



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι υπάρχει και ένα τρίτο επίπεδο που αφορά την διαπραγμάτευση του χρέους που θα ξεκινήσει μετά την εκλογή του ΠτΔ.



Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και πως η ένταξη στον μηχανισμό προληπτικής χρηματοδότησης αποτελεί ουσιαστικά διαδικασία μείωσης του χρέους



«Το κούρεμα του δημοσίου χρέους το 2012 μας δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα για τα κόκκινα δάνεια του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρήσεων» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξήγησε ότι αυτήν την περίοδο γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση της χώρας με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ενώ παρασκηνιακά πραγματοποιείται έντονη σύγκρουση μεταξύ ΔΝΤ και Ε.Ε. για την παρουσία του Ταμείου στην Ευρώπη. Το ΔΝΤ θέλει να μείνει στην Ευρωζώνη και πιέζει, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.



Άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τον φόβο της πολιτικής αβεβαιότητα που επηρεάζει τις διαπραγματεύσεις κάνοντας λόγο για «αμφισβήτηση της συνέχισης του κράτους». Επιτέθηκε στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέροντας ότι «από την μία πλευρά δεν θέλουν το Μνημόνιο και από την άλλη δεν θέλουν και να βγούμε από το Πρόγραμμα. «Είναι η αποθέωση της δημαγωγίας» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ευ. Βενιζέλος.



Για το θέμα των εκλογών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν φοβάται τις εκλογές αλλά υποστήριξε ότι ο λαός μπορεί να επιβάλει συναίνεση. Στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του χρέους είπε ο κ. Βενιζέλος.



Προέβλεψε ότι η τρόικα θα επιστρέψει πριν από τα Χριστούγεννα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup της 14ης Δεκεμβρίου. Προανήγγειλε την ψήφιση νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα και μικρή τεχνική παράταση του προγράμματος για μικρό χρονικό διάστημα πριν ενταχθεί η χώρα στο πρόγραμμα προληπτικής χρηματοδότησης. Προανήγγειλε παράλληλα αλλαγές στο ασφαλιστικό, στις 100 δόσεις για τις επιχειρήσεις καθώς και την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό ως αντίδωρο- όπως είπε – των τουριστικών επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία. Τόνισε όμως ότι δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι και μειώσεις μισθών και συντάξεων.



Τέλος έστειλε μήνυμα στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει παράγοντα αβεβαιότητας μετά τις εκλογές του ΠτΔ.





Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Πολιτική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1ki1 News Group Video