ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χωρίς τον Δένδια οι συναντήσεις του Νταβούτογλου στην Αθήνα


Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, επικεφαλής κλιμακίου δέκα υπουργών του, προκειμένου να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά και να συμμετάσχει στο 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην πρωτεύουσα.


Μία συνάντηση στην οποία δεν θα συμμετέχει ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας, ούτε φυσικά και ο Τούρκος ομόλογός του, αφού κάτι τέτοιο, ειδικώς αυτήν την περίοδο που διανύουμε με την ένταση στα ελληνοτουρκικά λόγω των συνεχώς και σε διαφορετικά επίπεδα προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην Κύπρο, δεν θα βοηθούσε στην επίλυση των διαφόρων σοβαρών προβλημάτων, που υφίστανται. Αυτό ασφαλώς συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και αποφασίστηκε να «μείνουν απέξω».


Άλλωστε και η γενικότερη πρόθεση της Αθήνας ήταν μία «υποβάθμιση» της συνόδου, αφού δεν πρόκειται να υπογραφεί κάποια νέα συμφωνία, παρά μόνο να εξεταστούν και να «διευρυνθούν» τα ήδη συμφωνηθέντα κατά την προηγούμενη σύνοδο. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι τελικώς ο Τούρκος πρωθυπουργός και η δεκαμελής υπουργική συνοδεία του, δεν πρόκειται να περάσουν ούτε και να κάνουν στάση στη Θράκη, όπως είχε ζητήσει η Άγκυρα, αλλά δεν έκανε αποδεκτό η Αθήνα.


Λ.Σ.Μ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Έφτασε στην Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου


Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όρους ζητά ο Χαϊκάλης


Τα... γυρίζουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ (επιστολή)


Σε εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις Σέρρες ο Τζιτζικώστας;


Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η επιστολή Βουλευτών που ζητούν εκλογή Προέδρου






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Πολιτική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1ki1 News Group Video