ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αθανασίου: "Όφειλα να ελέγξω τις καταγγελίες Λαγκάρντ"


Στην επιστολή που απέστειλε προς τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά την καταγγελία της ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αναφέρθηκε εκτενώς ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι όφειλε και έκανε αυτό που επιβάλλει η νομική και ηθική τάξη, επισημαίνοντας πως εφόσον υπήρχε μια καταγγελία οι ελληνικές αρχές όφειλαν να την ερευνήσουν.


«Όφειλα να κάνω και έπραξα αυτό που επιβάλλει η νομική και ηθική τάξη. Εχει δύο σκέλη η ενέργεια αυτή. Το πρώτο είναι αν πράγματι υπήρξε απειλή να προστατευτεί ο απειλούμενος, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κ. Λαγκάρντ. Αν όμως δεν υπήρξε θα πρέπει να διερευνηθεί για να προστατευτεί και το πολιτικό σύστημα, αλλά και ο νομικός πολιτισμός μας», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.


Και πρόσθεσε: «Εφόσον υπήρχε μία καταγγελία η οποία ειπώθηκε σε συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ στους Financial Times οφείλαμε να την ερευνήσουμε. Και ενδεχομένως να προστατευτεί και η ίδια αν πράγματι υπάρχουν απειλές. Έτσι λοιπόν, αφού συζήτησα με τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε να γίνει αυτό που έγινε».


Στην ερώτηση αν μπορεί για το θέμα να υπάρξει και εισαγγελική έρευνα ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Αυτό μπορεί να γίνει, βεβαίως. Θα γίνει προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία για να διερευνηθούν αν τα στοιχεία αυτά είναι βάσιμα και αν μπορούσαν να προξενήσουν φόβο, τρόμο, όπως λέει ο νόμος, στον δεχόμενο την απειλή».






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ Πολιτική

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

1ki1 News Group Video